Mumford & Sons

3FM Presents

30 maart 2013

Mumford & Sons in de Ziggo Dome

Op zaterdag 30 maart gaf de Britse folkpopband Mumford & Sons een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Mumford & SonsMumford & Sons werd in december 2007 opgericht door Marcus Mumford (vocalen, gitaar en drums), Winston Marshall (vocalen, banjo), Ben Lovett (vocalen, keyboard, orgel) en Ted Dwane (vocalen, dubbele bas) die elkaar vonden in een voorkeur voor country, bluegrass en folk.

DebuutalbumHet debuutalbum ‘Sigh No More’ dat in 2009 verscheen, leverde de band met de hits ‘Little Lion Man’, ‘The Cave’ en ‘Roll Away Your Stone’ meteen groot succes op. Het album werd platina in Nederland, dubbelplatina in de Verenigde Staten en zelfs vier keer platina in Groot Brittanië. Ook geeft de band een aantal memorabele optredens, onder meer op Lowlands, Pinkpop en in een uitverkochte Heineken Music Hall. 

BabelIn september is het tweede album ‘Babel’ verschenen. Dit album kwam direct op de eerste plek binnen in zowel Groot-Brittannië als de VS en is het snelst verkopende album van 2012. Ook in Nederland haalde het album de toppositie. 

Support act: Half Moon RunDit jonge en getalenteerde trio mixt indie, pop en folk met ritmische harmonieën, fijne gitaarlijnen en een vleugje elektronica. Dit arrangement - geïnspireerd door zowel klassieke als moderne componisten - zorgde tijdens hun live show voor een bijzondere ervaring.

Half Moon Run was net terug van hun trip door Europa, waarbij ze Patrick Watson hebben bijgestaan en enkele festivals hebben aangedaan. Op 30 maart was het de beurt aan Mumford & Sons, die lovende woorden spraken over de drie jongens:
‘‘potentially one of the most important bands debuting an album this year. It's progressive without being pretentious.’’ 

Support act: Mystery JetsDeze Engelse indie rock band timmerde al sinds 2004 aan de weg en wordt met zijn catchy liedjes ook wel vergeleken met The Kooks en The Shins. Daarnaast heeft de 5-koppige band al samengewerkt met Engelse sterren als Arctic Monkeys en Laura Marling.

Lees de recensie van Mumford & Sons in de Ziggo Dome.

Bekijk Mumford & Sons in de Ziggo Dome.

Pre-/Afterparty

Deel dit evenement via

Datum
30 maart 2013
Tijden (onder voorbehoud)
Zaal open:  18:00 uur
Aanvang:    19:00 uur
Toegangsprijzen
€ 36 (1e rang)€ 31 (2e rang)
Kaartverkoopinformatie

Kaartverkoop ging via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300125 (45 cpm).

Weet waar je koopt
Zorg dat je geen valse kaarten koopt en kijk altijd op weetwaarjekoopt.nl als je twijfelt!
Organisatie
Live Nation
Zaalindeling normaal
Zaalindeling

Zaalindeling normaal