Black Sabbath

in de Ziggo Dome

28 november 2013

November Rockmaand in de Ziggo Dome!

De tour van Black Sabbath begon op 20 november in Helsinki en deed op donderdag 28 november de Amsterdamse Ziggo Dome aan. 

Kort geleden is het nieuwste album '13' uitgekomen. '13' is het eerste studioalbum van Black Sabbath sinds Never Say Die uit 1978. De plaat is geproduceerd door meervoudig Grammy winnaar Rick Rubin en op het album is de originele line-up van de band te horen, bestaande uit Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler. Tijdens de opnames werd Black Sabbath bijgestaan door drummer Brad Wilk (Rage Against The Machine).

In 1970 gaf het revolutionaire en invloedrijke Black Sabbath hun eerste concert in de legendarische Whisky A Go-Go club. Inmiddels zijn we ruim veertig jaar verder, ruim 70 miljoen verkochte albums, een grammy en de opname in de Rock and Roll Hall of Fame. De motivatie voor laatstgenoemde wapenfeit: "Het succes van de eerste twee albums, 'Black Sabbath' en 'Paranoid' bracht een verandering teweeg in de rockwereld. Black Sabbath gooide de muziekscene overhoop en het begrip 'heavy metal' werd in de woordenboeken van fans bijgeschreven als die compacte, bulderende tak van de rockmuziek waarin Black Sabbath heer en meester is."  

Support act: Uncle Acid & The Deadbeats
Van vuige doom metal tot vintage stonerriffs, Uncle Acid & The Deadbeats draait er zijn hand niet voor om. Doordrenkt met psychedelische invloeden weet het viertal uit Cambridge iedere zaal op zijn kop te zetten. In april dit jaar stond de rockband al op Nederlandse bodem. Ze speelde een weergaloze set op het Roadburn Festival. Het muziekplatform 3voor12 schreef over de show: ‘Een betere trip zal menig Roadburner dit weekend niet krijgen, het absolute psychedelische hoogtepunt.’

Tijdschema:
18.30u  Deuren open
19.30u  Uncle Acid and the Deadbeats
20.15u  Pauze/change over
20.35u  Black Sabbath
22.55u  Verwacht einde show/start afterparty in Club Ziggo

Wil je nog nagenieten van de show: Lees hier het concertverslag.

Pre-/Afterparty

Deel dit evenement via

Datum
28 november 2013
Tijden (onder voorbehoud)
Zaal open:  18:30 uur
Aanvang:    19:30 uur
Voorprogramma
Uncle Acid & The Deadbeats
Toegangsprijzen
€ 64 (1e rang)€ 59 (2e rang)
Kaartverkoopinformatie

De kaartverkoop voor het concert van Black Sabbath is reeds gestart via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (45 cpm).

Weet waar je koopt
Zorg dat je geen valse kaarten koopt en kijk altijd op weetwaarjekoopt.nl als je twijfelt!
Organisatie
Live Nation
Zaalindeling normaal
Zaalindeling

Zaalindeling normaal