Napoleon

De legende. De film. De muziek.

15 juni 2014

Op zondag 15 juni vond in de Ziggo Dome de vertoning plaats van Napoleon, het meesterwerk van Abel Gance. Live begeleid door het Gelders Orkest onder leiding van Carl Davis, die ook verantwoordelijk was voor de muziek. Het was de eerste keer dat deze mijlpaal uit de filmgeschiedenis in deze versie in Nederland werd vertoond. Deze voorstelling maakte onderdeel uit van het Holland Festival.

Regisseur Abel Gance wordt beschouwd als een van de grootste filmers uit de geschiedenis. Hij maakte voor zijn meesterwerk, de stomme film Napoleon uit 1927,  gebruik van revolutionaire film- en montagetechnieken als snelle schnitts, mobiel camerawerk en polyvision opnamen. Het resultaat is een dynamische vertelling over de beginjaren van Napoleon, zijn militaire veldtochten en zijn amoureuze veroveringen. Recent heeft de Britse filmhistoricus en -restaurateur Kevin Brownlow na vele jaren speurwerk al het destijds gedraaide filmmateriaal kunnen samenvoegen tot dit epos over Napoleon, dat nog niet eerder op het vaste land van Europa te zien was.

De filmmuziek was afkomstig van Carl Davis, die bekend staat om het componeren van muziek voor stomme films. Voor Napoleon maakte hij een mix van arrangementen van onder meer Beethoven en Mozart. Daarbij zitten ook composities van Davis zelf die naadloos aansluiten bij Gances filmische epos. Live werd de muziek uitgevoerd door een groot orkest wat dit totaalspektakel compleet maakt.

Bekijk hier de foto's van het evenement.

Pre-/Afterparty

Voor dit event waren er geen afterparty's

Deel dit evenement via

Datum
15 juni 2014
Tijden (onder voorbehoud)
Aanvang:    14:00 uur
Toegangsprijzen
€ 37,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoopinformatie

Kaartverkoop ging via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (45 cpm). Voor dit evenement zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Weet waar je koopt
Zorg dat je geen valse kaarten koopt en kijk altijd op weetwaarjekoopt.nl als je twijfelt!
Organisatie
Mojo Concerts
Zaalindeling seated
Zaalindeling

Zaalindeling seated