menu
Waar zoek je naar?
Suggesties:

Events

2 Resultaten
Helaas geen events gevonden.

  Nieuws

  2 Resultaten
  Helaas geen nieuwsberichten gevonden...

   Duurzaamheid

   We zien het als onze verantwoording om een bezoek aan de Ziggo Dome groener te maken. Tijdens het ontwerpen en de bouw van de Ziggo Dome waren duurzaamheid en het realiseren van energie-efficiënt gebouw belangrijke uitgangspunten. Vanaf de opening in 2012 is en blijft duurzaamheid en het terugdringen van de carbon footprint een belangrijke doelstelling van de Ziggo Dome.

   Energiebesparing

   De Ziggo Dome wordt op een duurzame manier verwarmd en gekoeld door middel van een eigen ondergronds systeem voor warmte- en koudeopslag. Een grote warmtepomp is aangesloten op het bodemenergiesysteem. Dat is een enorme machine die in de kelder van de Ziggo Dome staat en die ervoor zorgt dat we de zaal en de rest van het gebouw kunnen verwarmen, koelen en dat de luchtvoorziening optimaal is.

   De Ziggo Dome gebruikt geen fossiele brandstoffen, het gehele gebouw is op elektrische voorzieningen. Sinds januari 2020 heeft de Ziggo Dome een Partnership met Vattenfall en is 100% van de elektischevoorziening van de Ziggo Dome gebasseerd op Nederlandse windenergie. De door de Ziggo Dome gebruikte elektriciteit is dus volledige hernieuwbare energie.

   Gebruik Ov Stimuleren

   De Ziggo Dome heeft een samenwerkingsverband met de Gemeente Amsterdam en de openbaar vervoer aanbieders. Bezoekers van evenementen worden gestimuleerd om zo veel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken, dit doen we o.a. door het verbeteren van de voorzieningen (NS Nachtnet).

   Pla-bekers ipv plastic bekers

   De Ziggo Dome maakt sinds 2019 gebruik van PLA-bekers in plaats van bekers die gemaakt zijn van fossiele grondstoffen. PLA is een hernieuwbare plantaardige grondstof die wordt gemaakt van maiszetmeel of suikerbiet. De beker ziet eruit als traditioneel plastic, maar is van biomassa gemaakt en heeft een lagere CO2 belasting.

   Recycling Pla-bekers

   Door het inzamelen van de gebruikte bekers bij de bars zorgen we ervoor dat deze bekers geschikt zijn voor recycling en dus volledig kunnen worden hergebruikt. Bezoekers ontvangen bij de entree een houten munt, de retourtoken. Bij inlevering van deze token aan de bar krijg je één beker. Vervolgens lever je jouw lege beker steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Als je jouw beker of retourtoken kwijt bent dan betaal je €1 voor een nieuwe. We zetten in op afvalreductie, hergebruik, recycling en energieterugwinning.

   Plastic Promise

   De Ziggo Dome is deelnemer van Plastic Promise. Dit is een landelijk platform waarop pioniers hun kennis en ambitites delen om het gebruik van wegwerpplastic in de evenementenindustrie te verminderen en het alsnog gebruikte plastic hoogwaardig te recyclen. Plastic Promise streeft ernaar om binnen 3 jaar minimaal 50% van al het wegwerpplastic door herbruikbare alternatieven te vervangen, of hoogwaardig te recyclen.


   x

   Meer informatie over Green Nation vind je hier.

   In en om de Ziggo Dome