menu
Waar zoek je naar?
Suggesties:

Events

2 Resultaten
Helaas geen events gevonden.

  Nieuws

  2 Resultaten
  Helaas geen nieuwsberichten gevonden...

   Duurzaamheid

   We zien het als onze verantwoording om een bezoek aan de Ziggo Dome groener te maken. Tijdens het ontwerpen en de bouw van de Ziggo Dome waren duurzaamheid en het realiseren van energie-efficiënt gebouw belangrijke uitgangspunten. Vanaf de opening in 2012 is en blijft duurzaamheid en het terugdringen van de carbon footprint een belangrijke doelstelling van de Ziggo Dome.

   Energiebesparing

   De Ziggo Dome wordt op een duurzame manier verwarmd en gekoeld door middel van een eigen ondergronds systeem voor warmte- en koudeopslag. Een grote warmtepomp is aangesloten op het bodemenergiesysteem. Dat is een enorme machine die in de kelder van de Ziggo Dome staat en die ervoor zorgt dat we de zaal en de rest van het gebouw kunnen verwarmen, koelen en dat de luchtvoorziening optimaal is.

   De Ziggo Dome gebruikt geen fossiele brandstoffen, het gehele gebouw is op elektrische voorzieningen. Sinds januari 2020 heeft de Ziggo Dome een Partnership met Vattenfall en is 100% van de elektrische voorziening van de Ziggo Dome gebasseerd op Nederlandse windenergie. De door de Ziggo Dome gebruikte elektriciteit is dus volledige hernieuwbare energie.

   Gebruik Ov Stimuleren

   De Ziggo Dome heeft een samenwerkingsverband met de Gemeente Amsterdam en de openbaar vervoer aanbieders. Bezoekers van evenementen worden gestimuleerd om zo veel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken, dit doen we o.a. door het verbeteren van de voorzieningen (NS Nachtnet).

   Bekerretoursysteem

   Sinds 2021 hanteren we een bekerretoursysteem. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een munt, de retourtoken. Bij inlevering van deze token aan de bar krijg je één beker. Vervolgens lever je jouw lege beker steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Als je jouw beker of retourtoken kwijt bent dan betaal je €1 voor een nieuwe. Wanneer je de beker terugbrengt naar de bar, verdwijnt deze niet meer bij het restafval, maar wordt de beker gerecycled. De bekers zijn gemaakt van (r)PET en dat is een goed te recyclen grondstof. Het gemiddelde retourpercentage ligt boven de 75%, dat vanaf 2024 de wettelijke grens is.

   Plastic Promise

   De Ziggo Dome is deelnemer van Plastic Promise. Dit is een landelijk platform waarop pioniers hun kennis en ambitites delen om het gebruik van wegwerpplastic in de evenementenindustrie te verminderen en het alsnog gebruikte plastic hoogwaardig te recyclen. Plastic Promise streeft ernaar om binnen 3 jaar minimaal 50% van al het wegwerpplastic door herbruikbare alternatieven te vervangen, of hoogwaardig te recyclen.


   x

   Meer informatie over Green Nation vind je hier.

   In en om de Ziggo Dome