menu
Waar zoek je naar?
Suggesties:

Events

2 Resultaten
Helaas geen events gevonden.

  Nieuws

  2 Resultaten
  Helaas geen nieuwsberichten gevonden...

   Toegankelijkheid

   Iedereen is welkom in de Ziggo Dome

   Daarom vinden wij het belangrijk dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is. Naast de speciale voorzieningen staan bij elk evenement onze beveiligings- en servicemedewerkers klaar om bezoekers te assisteren, informatie te geven of naar hun stoel te brengen.

   Wij adviseren rolstoelgebruikers om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen op de begane grond. Hieronder staat een overzicht van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Ziggo Dome voor bezoekers met een lichamelijke beperking.

   Parkeren


   Gemeente Amsterdam heeft een aantal garages die geschikt zijn voor mindervaliden parkeren. Wij adviseren mindervaliden gebruik te maken van parkeergarage P1 onder de Johan Cruijff ArenA direct tegenover de Ziggo Dome:

   • Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de hoofdingang of -uitgang, kom je na oversteken van de straat direct uit bij de Ziggo Dome.
   • De doorrijhoogte voor auto's is 2,5m.
   • Hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart, hier wordt op gecontroleerd.
   • De actuele parkeertarieven van P1 ArenA zijn hier te vinden

   Bovenstaande geldt ook als er evenementen plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.

   Garages die ook geschikt zijn voor mindervaliden parkeren zijn:

   • P-Dome Tickets kun je kopen via onlineticket.nl (max. doorrijhoogte 2,10)
   • P3, P4 en P5 (max. doorrijhoogte 1,90)

   Wij raden je af om gebruik te maken van P2, omdat je hier via trap/ loopbrug naar de Ziggo Dome wordt geleid. 

   Wil je afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heb je een auto die hoger is dan 2,5m? Dan kun je tot uiterlijk één werkdag voorafgaand aan het evenement contact opnemen met onze receptie via  info@ziggodome.nl.

   Toegankelijkheid mindervaliden

   De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De tribunevakken op de eerste en tweede ring zijn alleen bereikbaar per trap en de vluchtroutes zijn via het trappenhuis.  

   Het is mogelijk om met je rolstoel/rollator op de eerste of tweede ring te komen. Je kunt je melden bij de beveiliging aan de deur die je verder zal begeleiden richting lift. Houd er rekening mee dat er nog minimaal 7 en maximaal 31 treden zitten tussen de ring en de uiteindelijke zitplaats. Dit is afhankelijk van je rij- en stoelnummer (de opgang van de ring komt uit tussen rij 7 en 12).

   De rolstoel/rollator wordt naast de opgang uit de loop opgeborgen door een servicemedewerker. Dit is geheel op eigen risico.

   Wij adviseren bezoekers die niet lang kunnen staan en/of gebruik moeten maken van de lift om na einde show 5-10 minuten langer te blijven zitten zodat de grootste drukte in onze foyers voorbij is.

   Voorzieningen

   Bij de meeste evenementen heeft de evenementorganisator een aparte deur beschikbaar gesteld bij de hoofdingang voor bezoekers in een rolstoel.
   Voorkom onnodig wachten in de rij en check boven de deuren van de hoofdingang of er een speciale ingang is voor rolstoelgebruikers.

   • Alle belangrijke bestemmingen in het gebouw t.b.v minder validen zijn aangegeven met grote borden in contrasterende kleuren.
   • Op de begane grond zijn twee aangepaste toiletten, voorzien van deuren met automatische deuropeners.
   • Ook zijn er kluisjes op rolstoelhoogte gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Deze kluisjes bevinden zich naast de aangepaste toiletten.
   • Via de organisator van een evenement zijn er rolstoelgeschikte toeschouwersplaatsen in de Zaal beschikbaar, waarvoor aparte rolstoel-/begeleidersplaats-kaarten gekocht moeten worden. Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. In sommige gevallen moet er contact opgenomen te worden.
   • Afhankelijk van het evenement wordt er in de zaal een podium voor bezoekers in een rolstoel en hun begeleiders geplaatst. Tickets voor het rolstoelpodium zijn –evenals de reguliere tickets- te koop via de officiële kaartverkoper. Per rolstoelticket is het mogelijk om één begeleidersticket te kopen.  Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. Kies hiervoor de categorie ‘rolstoel- / begeleidersplaatsen’. In sommige gevallen dien je contact op te nemen met de ticketorganisatie.
   • Op de begane grond is een servicebalie op rolstoelhoogte waar je o.a. Ziggo Dome Wallets, uitrijkaarten en oordoppen kunt kopen.
   • Hulphonden, assistentie- en geleidehonden; De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom een concert is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schade aan de gezondheid van de hond berokkenen. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via info@ziggodome.nl.  
   • De Ziggo Dome heeft niet de beschikking over eigen rolstoelen.

   Informatie

   In en om de Ziggo Dome