menu
Waar zoek je naar?
Suggesties:

Events

2 Resultaten
Helaas geen events gevonden.

  Nieuws

  2 Resultaten
  Helaas geen nieuwsberichten gevonden...

   Toegankelijkheid

   Iedereen is welkom in de Ziggo Dome

   Daarom vinden wij het belangrijk dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is. Naast de speciale voorzieningen staan bij elk evenement onze beveiligings- en servicemedewerkers klaar om bezoekers te assisteren, informatie te geven of naar hun stoel te brengen.

   Wij adviseren rolstoelgebruikers om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen op de begane grond. Hieronder staat een overzicht van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Ziggo Dome voor bezoekers met een lichamelijke beperking.

   Parkeren

   P-Dome Tickets kunt u kopen via www.onlineticket.nl

   We adviseren minder-validen gebruik te maken van parkeergarage P1-Transferium onder de Amsterdam ArenA direct tegenover de Ziggo Dome:

   • Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de hoofdingang of -uitgang, kom je na oversteken van de straat direct bij de Ziggo Dome
   • de doorrijhoogte voor auto's is 2,25m (i.t.t. 1,90m bij andere parkeergarages). Heeft u een voertuig die hoger is dan 2,25, raden wij u aan contact op te nemen met ons via info@ziggodome.nl.
   • hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart.
   • tijdens evenementen controleren P1 medewerkers bij het inrijden op een Europese Gehandicapten kaart. Het tarief is 20 euro per voertuig tijdens evenementen. Bij AJAX voetbalwedstrijden geldt een aangepast tarief van 6 euro.
   • deze parkeerplaatsen kun je NIET vooraf reserveren.


   Dit geldt ook voor als er evenementen plaatsvinden in de Amsterdam Arena.

   Eventuele andere parkeergarages die geschikt zijn voor minder-validen zijn P3, P4 en P5, waarbij rekening moet worden gehouden met een doorrijhoogte van 1,90m.

   Wij raden je af om gebruik te maken van P2, omdat je hier via trap / loopbrug naar de Ziggo Dome wordt geleid. P-Dome is ook geschikt voor minder-validen, echter zijn hier maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

   Alle bovengenoemde parkeergarages vallen onder het beheer van Parkeergebouwen Amsterdam.

   Toegankelijkheid mindervaliden

   De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De tribunevakken op de eerste en tweede ring zijn alleen bereikbaar per trap en de vluchtroutes zijn via het trappenhuis.  

   Het is mogelijk om met je rolstoel/rollator op de eerste of tweede ring te komen. Je kunt je melden bij de beveiliging aan de deur die je verder zal begeleiden richting lift. Hou er rekening mee dat er nog 8 treden zijn tussen de ring en de uiteindelijke zitplaats. Dit is afhankelijk van je rijnummer en stoelnummer. (de opgang van de ring komt uit tussen rij 7 en 12).

   De rolstoel/rollator wordt naast de opgang uit de loop opgeborgen door een servicemedewerker. Dit is geheel op eigen risico.

   Voorzieningen

   Bij de meeste evenementen heeft de evenementorganisator een aparte deur beschikbaar gesteld bij de hoofdingang voor bezoekers in een rolstoel.
   Voorkom onnodig wachten in de rij en check boven de deuren van de hoofdingang of er een speciale ingang is voor rolstoelgebruikers.

   • Alle belangrijke bestemmingen in het gebouw t.b.v minder validen zijn aangegeven met grote borden in contrasterende kleuren.
   • Op de begane grond zijn twee aangepaste toiletten, voorzien van deuren met automatische deuropeners.
   • Ook zijn er kluisjes op rolstoelhoogte speciaal gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Deze kluisjes bevinden zich naast de aangepaste toiletten.
   • Via de organisator van een evenement zijn er speciale rolstoelgeschikte toeschouwersplaatsen in de Zaal beschikbaar, waarvoor aparte rolstoel-/begeleidersplaats-kaarten gekocht moeten worden. Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. In sommige gevallen moet er contact opgenomen te worden.
   • Afhankelijk van het evenement wordt er in de zaal een speciaal podium voor bezoekers in een rolstoel en hun begeleiders geplaatst. Tickets voor het rolstoelpodium zijn –evenals de reguliere tickets- te koop via de officiële kaartverkoper. Per rolstoelticket is het mogelijk om één begeleidersticket te kopen.  Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. Kies hiervoor de categorie ‘rolstoel- / begeleidersplaatsen’. In sommige gevallen dien je contact op te nemen met de ticketorganisatie.
   • Op de begane grond is een speciale Servicebalie op rolstoelhoogte waar u munten kunt kopen.
   • Het is toegestaan om een geleidehond mee naar binnen te nemen.
   • De Ziggo Dome heeft niet de beschikking over eigen rolstoelen.
   • Voorzieningen voor slechthorenden - Voor slechthorenden worden er, bij Servicebalie D, FM-ontvangers uitgegeven. De bezoeker kan door middel van deze ontvanger (die om de nek gehangen kan worden) het geluid uit de zaal versterkt binnen krijgen. Dit kan door middel van een bijgeleverde koptelefoon, of door gebruik te maken van de T-stand op het hoortoestel.
    De FM-ontvangers zijn bedoeld om de spraak tijdens evenementen versterkt binnen te laten komen. Het is niet geschikt om gedurende een geheel (muziek)concert te gebruiken.

   Informatie

   In en om de Ziggo Dome